Allround Advies - Jan Westra

Diensten - Strategisch management

Als ondernemer bent u in de dagelijkse praktijk veelvuldig bezig met de korte termijn planning. Maar hierdoor verliest u wel eens uw lange termijn visie uit het oog. Het management van een klein en middelgroot bedrijf onderscheidt zich het sterkst van grote ondernemingen vanwege de centrale positie van de ondernemer.

Wanneer het de ondernemer aan visie ontbreekt en deze verkeerde beslissingen neemt, zijn er maar weinigen die hem kunnen corrigeren. Maar ook de ondernemer is in hoge mate afhankelijk van het bedrijf. Het bedrijf verschaft hem inkomen, status en een levensvervulling.
Een lange termijn ondernemingsplanning is dus onmisbaar voor ondernemers. Ook, of liever gezegd met name, voor ondernemers in het MKB. Met een gedegen ondernemingsplanning kunt u voorkomen dat u continu op de korte termijn aan het bijsturen bent en hierdoor geen tijd heeft om een langetermijnbeleid te ontwikkelen.

Westra financiële diensten kan u helpen met het ontwikkelen van een ondernemingsplan op de lange termijn. Bij het ontwikkelen van een ondernemersplan gaat het niet alleen om of het plan tot in elk detail volledig is uitgewerkt en dat het wat betreft vormgeving uitstekend uitziet. Het gaat er om dat het opstellen van een ondernemingsplan een onderdeel is van een leerproces, gericht op het beter in kaart krijgen van de toekomst van de onderneming.

Bij het ontwikkelen van een ondernemingsplan komen de volgende vragen aan bod:
  • Wat is de huidige positie van de onderneming
  • Wat wil de onderneming de komende vijf jaar bereiken, wat zijn de doelstellingen van de onderneming/ondernemer
  • Op welke manier kan de onderneming dat doel bereiken, wat is de strategie van het bedrijf
  • Welke interne en externe ontwikkelingen kunnen die strategie beïnvloeden
Ook bieden wij onze diensten aan wanneer u tijdelijk extra management nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld bij ziekte of andere persoonlijke omstandigheden, interne strubbelingen, onverwachte grote groei of inkrimping.